Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Niondeklassare skapade fantastiska reklamfilmer om Osby

På Hasslarödsskolan i Osby har klass 9C arbetat med ett projekt där de fått skapa reklamfilmer om Osby som ska locka folk utifrån att besöka eller flytta till kommunen. Klassen delades upp i fyra olika grupper som skapade en film var. Resultatet blev en kreativ mix av turistmål, platser att besöka, saker att göra och tillhörande musik.

Utifrån uppgiften skulle de skapa en reklamfilm om Osby där man filmar sevärdheter och platser som är eller har varit speciella och viktiga för en. Eleverna fick tänka igenom vilken målgrupp man skulle rikta sig till, manus, vilka platser de ville lyfta fram, vilken musik som kan passa, om de ville ha rekvisita samt lära sig mer om hur man redigerar filmerna.

Projektet gav eleverna tillfälle att tänka till vad som kan locka besökare till kommunen, de fick även ta fram sin kreativa sida och lära sig att samarbeta i grupperna. Som avslut på projektet och belöning för det fina arbetet ska hela klassen åka till filmmuseet i Kristianstad.

En vinnare utsågs

Alla fyra bidragen skickade till Osby kommuns kommunikationsavdelning som fick utifrån ett antal kriterier utse en vinnare. Vinnaren blev bidraget från: Elvira, Alex, Dzenan, Maja och Ellen med motiveringen:

Eleverna har skapat en kreativ reklamfilm med humoristiska inslag där de visar upp olika sidor av Osby. De har lyckats identifiera flera olika målgrupper med bra tips på aktiviteter, platser och utbud som Osby erbjuder. Filmen är välplanerad, har en tydlig röd tråd, med bra redigering och korta klipp. Det gör att filmen blir enkel att följa med i och lätt att ta till sig. Eleverna har även använt sig av rekvisita och musik vilket kompletterar filmen fint.

En film som vänder sig till den breda massan, oavsett om man är besökare eller om man funderar på att flytta till Osby!

Se elevernas filmer

Samtliga filmer går att se här nedan:

Eleverna står ute på skolgården och kollar in i kameran. Skolbyggnaden är i bakgrunden

Klass 9C på Hasslarödsskolan har fått skapa reklamfilmer om Osby.